Prijave su u toku do 20. januara

Digitalni marketing

Naučićeš kako se razvijaju uspješne strategije digitalnog marketinga, osmišljavaju kampanje, promoviše biznis na društvenim medijima, ali i pišu uspješni prodajni tekstovi. Između ostalog, uvijek te zanimalo zbog čega je ciljna publika tako važna za marketing 21. vijeka i zbog čega su svi marketari toliko opterećeni brojevima i izvještajima? Ovaj kurs digitalnog marketinga je savršena prilika da do detalja saznaš sve to!

● Početak kursa: februar 2022.
● Trajanje: 2 mjeseca
● Cijena: besplatno
● Nivo: za početnike

Prednosti profesije

Potražnja

Svakom bisnisu je potreban specijalista za digitalni marketing: od pekare do najveće onlajn prodavnice.

Zanimljivi zadaci

Rad u digitalnom marketingu teško da može da dosadi jer su slučajevi uvek različiti i zavise od proizvoda koje promovišeš.

Rad u rastućoj industriji

Slušaš o tome da je IT industrija budućnost? Digitalni marketing je za mnoge bio polazište za uspješnu karijeru!

O kursu

Kurs je namjenjen početnicima u oblasti digitalnog marketinga koji žele da steknu znanja koja će mi pomoći pri zaposlenju ili unapređenju karijere. Učesnici će imati priliku da uče od profesionalaca koji se digitalnim marketingom bave već duži niz godina i koji su svoje znanje stekli na konkurentnim svjetskim tržištima.

Obuka će biti organizovana intenzivno u periodu od 2 mjeseca (februar – april 2022.), sa dvočasovima u popodnevnim terminima. Časovi će biti organizovani u dogovorenim terminima dva puta u toku sedmice. Radimo u malim grupama kako bi svako mogao imati mentora, pa je program osmišljen za maksimalno 15 učesnika.

Kome je namijenjen kurs?

Početnicima

Studiraš i nisi imao/imala prilike da radiš u marketingu? Dobićeš znanje za traženu i visoko profitabilnu industriju.

Mladim specijalistima

Rješavaćeš kompleksne probleme, sticati praktično iskustvo sa naprednim alatima, metodologijama i standardima.

Preduzetnicima

Moći ćeš samostalno da promovišeš svoj biznis, ostvariš uštedu, procjenjuješ tuđe marketing strategije i unapređuješ svoju.

Šta ćeš naučiti?

Planiranje i kreiranje digitalne strategije
Priprema i distribucija sadržaja za
veb

Upotreba različitih kanala komunikacije

Plan i program

Početak kursa će biti posvećen upoznavanju polaznika sa osnovama marketinga i načinom na koji se marketing strategija formira. Tek kada polaznici savladaju osnove – razumijevanje kupaca, razumijevanje različitosti navika kupaca u digitalnom okruženju u odnosu na offline okruženje, kao i razumijevanje koje emocije bude različite marketinške i prodajne poruke, kreće se sa uvođenjem konkretnih digitalnih kanala koji se izučavaju tokom kursa.

Drugi modul je posvećen razumijevanju na koji način Internet korisnici konzumiraju sadržaj na različitim kanalima, na koji način možemo kreirati sadržaj koji će privući i zadržati pažnju korisnika, kao i kako osigurati da taj sadržaj dobija neophodnu vidljivost (SEO).

Treći modul će biti posvećen osnovama komunikacije na društvenim mrežama, kao i specifičnostima kada se radi o izgradnji zajednice na najpopularnijim društvenim mrežama poput Facebooka, Instagrama, Twittera, LinkedIna i YouTube-a.

Četvrti modul će biti posvećen Internet oglašavanju, odnosno kreiranju plaćenih kampanja za različite potrebe biznisa na društvenim mrežama (Facebook/Instagram) i Google mreži (Google Ads).

Poslednje dvije nedjelje će biti rezervisane za “završni projekat” kada se od polaznika očekuje da osmisle strategiju digitalnog marketinga za stvarno preduzeće. U ovom periodu učesnici rade na svojim projektima uz podršku mentora (predavača na kursu), a projekte na kraju i prezentuju cijeloj grupi.

Predavači i mentori