Spark.me

Vizuelni identitet

Spark.me je društveno odgovorni projekat kompanije DoMEn, koju mi kao članovi tima podržavamo kao volonteri i sponzori. Vrijednosti koje ova konferencija predstavlja se poklapaju sa našom misijom da podržavamo mlade ljude kroz edukaciju i da motivišemo započinjanje novih poslovnih poduhvata. Želimo da kroz svoju podršku inspirišemo kreativnost učesnika i podstaknemo implementaciju novih ideja. Posebni izazov koji je stavljen pred nas ovom naprednom konferencijom je da svake godine osmislimo nove tehničke i dizajnerske ideje koje na puno načina postaju primjer za ostale konferencije u okruženju. Naročito smo ponosni na dizajn bine i aktivaciju van konferencijske sale.

Uspjeh Spark.me, kao jedne od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, ne bi bio moguć bez podrške Alicorna. Sve ono što vidite na Sparku (bina, akreditacije, media wall, web sajt, majice…) je djelo sjajnog tima talentovanih i odgovornih ljudi. Ako ste u potrazi za marketinškom agencijom, Alicorn je pravi izbor!

Vladimir Vulić

Spark.me

Izazov: Kako ljude učiniti dijelom Spark.me priče?

Na koji način vizuelno prenijeti tematsku poruku putem bine, akreditacija, majica i propratnog materijala?

Na prošlogodišnjoj Spark.me konferenciji povjeren nam je izuzetno drag zadatak, da svojom kreativnošću učinimo sve učesnike i učesnice dijelom Spark.me priče. Osmislili smo slogan “What Lights Your Spark?”. Kao takav je imao za cilj da nas zaustavi na trenutak kako bismo se podsjetili svega onoga što nas pokreće. Slogan se našao na majicama, torbama i samoj bini koja je bila izgrađena od stotina kutija čija je igra dimenzijama, dubinom i svjetlošću dala posebnu atmosferu cijelom događaju. Efekat naslaganih kutija na čijim su se stranama nalazili citati prethodnih govornika i govornica podsjećala je na nataloženo znanje spakovano i naslagano, dok se ispred njih odvijalo dvodnevno razmišljanje van kutije.

Odabrani font, koji je kasnije korišten na svim promotivnim materijalima, sastojao se od jednostavnih geometrijskih oblika koji su formirali slovo, slično dječijoj igri Tangram. Ovakav font je imao za cilj da dodatno uputi na osnovu i dekonstrukciju kompleksnih ideja iza kojih se uvijek krije jednostavnost.

Twitter wall za koji je svake godine na Spark-u zadužen naš tim ovog puta je bio podijeljen na ekrane razbacane među kutijama koji su prenosili utiske publike i činili binu živom, a publiku aktivnim dijelom konferencije. U holu u kom su se održavale kafe pauze stvoren je mali svijet interakcije. Učesnici i učesnice su uz kafu i sokove imali priliku da podijele utiske o konferenciji, kao i da ostave svoj trag na zidovima koji su bili obloženi slojevima kartona i koji su ih pozivali da odaberu stranu, bilo da pripadaju onima koji više vole Gospodara prstenova ili onima koji bi prije popodne proveli češkajući mače nego kuče. Sve je bilo u službi komunikacije, aktivacije i razmjene ideja. Budva je ta dva dana postala mjesto gdje se okupila porodica od preko petsto članova čiji su način prepoznavanja bile majice i torbe, porodica koja se sastala da razmijeni ideje i napuni baterije entuzijazmom za sledeću godinu. Stay tuned… Nova iskra se rađa.

renomiranih govornika/ca

posjetilaca/teljki

država